سبد خرید

چرا باید کتاب بخوانیم؟ 

چرا باید کتاب بخوانیم؟ 

در دنیای امروز، با پیشرفت سریع تکنولوژی و تأثیر همه‌جانبه‌اش بر زندگی، شاید کتاب خواندن تنها برای گذراندن اوقات فراغت و یا حتی بدتر، فقط برای زودتر به خواب رفتن باشد! مطالعه‌ی کتاب نه تنها بر بهبود زندگی و ارتباطات، که حتی بر عملکرد بهتر مغز ما نیز تأثیر بسزایی دارد.
اکثر افرادی که مطالعه ندارند یا اوقات کمی را صرف مطالعه می‌کنند، نمی‌دانند که چرا باید مطالعه کنند. با یافتن چرایی هرکاری، با چگونگی‌های انجام دادن آن کار کنار خواهیم آمد. کتاب‌دانه در این مقاله به پرسش «چرا باید کتاب بخوانیم؟» چند دلیل به شما ارائه می‌دهد و در انتها، چند کتاب از بهترین کتاب‌های توسعه فردی را به شما معرفی خواهد کرد؛با نگاه گرمتان ما را همراهی کنید.

چرا باید کتاب بخوانیم؟

بهبود حافظه
کتاب خواندن از راه‌های مختلف بر تقویت حافظه تأثیر می‌گذارد و عملکرد حافظه و مغز را بهبود می‌بخشد. در کتاب‌های داستانی، شما سعی می‌کنید سیر داستان و گذشته‌ی شخصیت و همچنین جزئیات را به خاطر بسپارید. هرچند بعد از پایان داستان، شما نیاز ندارید تا جزئیات را بازیابی کنید، اما برای پایان‌بندی داستان به جزئیات گذشته احتیاج خواهید داشت. همچنین تحقیقات نشان داده که مطالعه همان تأثیری را بر مغز می‌گذارد که ورزش بر تقویت عضله دارد. مطالعه‌ی هر نوع کتابی، باعث فعالیت بیشتر مغز و در نتیجه تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر می‌شود.

افزایش تمرکز
بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد افرادی که مطالعه‌ی بیشتری دارند، از تمرکز بیشتری نیز برخوردار هستند. آن هم عمدتاً به این دلیل است که افرادی که مشغول کتاب خواندن هستند، نمی‌توانند در آن واحد به کار دیگری مشغول باشند؛ زیرا اگر چنین کنند، درک درست و عمیقی از مطلب نخواهند داشت. بنابراین اکثر افرادی که مطالعه‌ی زیادی دارند، تمرکز بالایی نیز خواهند داشت.

تقویت قوه‌ی تخیل
یکی از دلایلی که باید کتاب بخوانیم، تقویت قوه‌ی تخیل و مهارت تصویرسازی است. اگر شما یک نیم‌کره چپی باشید، این مورد برای شما بسیار مفیدتر است؛ چون با تخیل و تصویرسازی، نیم‌کره‌ی راست خود را درگیر خواهید کرد. درکل نویسنده‌ها سعی می‌کنند جزئیات مربوط بهزمان، مکان، حالات مختلف و احساسات شخصیت‌ها، چهره‌ها و… را با دقت شرح دهند تا تصور آن‌ها برای مخاطبشان راحت باشد. همچنین در کتاب‌های داستانی، شاهد زندگی‌ها و حتی جهان‌هایی هستیم که در دنیای واقعی وجود ندارند! با مطالعه‌ی زیاد، شما به راحتی می‌توانید مهارت تصویرسازی و تخیل خود را تقویت کنید.

کاهش استرس
باتوجه به این موضوع که استرس به جزء جدانشدنی از زندگی اکثر افراد تبدیل شده، باید دنبال راهی برای کاهش آن باشیم. حین مطالعه مغز فرصتی برای فکر کردن به مسائل استرس‌زا را پیدا نمی‌کند و ما می‌توانیم در کتاب، به دنبال آرامش باشیم؛ هرچند برای تحقق این امر، لازم است تا روش اصولی مطالعه را یاد گرفته باشیم که در کتاب‌دانه، فراگیران با یادگیری اصول صحیح تندخوانی و مطالعه، به راحتی می‌توانند از این مزیت بهره‌مند شوند.

استفاده از تجربه‌های دیگران
یک نویسنده عموماً از دیدگاه خود و با در نظر گرفتن تجربیات شخصی‌اش شروع به نوشتن می‌کند. او تجربه‌ی چندین دهه از زندگی خود را در قالب یک کتاب به شما هدیه می‌دهد و شما به راحتی می‌توانید به تجربه‌ها و دانش‌های وی دسترسی داشته باشید و آن‌ها را در زندگی خود به کار بگیرید. شما مجبور نیستید تجربه‌ها را تجربه کنید؛ با کتاب خواندن می‌توانید تجربه‌ها را فرا بگیرید تا کمتر تجربه‌شان کنید!

رشد شخصیتی
یکی از ابعاد تأثیر کتاب در زندگی ما، رشد شخصیتی‌مان است.کتاب‌های توسعه فردی در این امر بسیار مؤثر هستند و شما با یادگیری نکات این‌گونه کتاب‌ها، می‌توانید شخصیتتان را رشد دهید. حتی در کتاب‌های داستانی، شخصیت‌های داستان بر اساس منطق و ارزش‌ها و آرمان‌های مشخص خلق می‌شوند و بر خواننده تأثیر می‌گذارند. مطالعه‌ی کتاب‌های داستانی و برخورد با این شخصیت‌ها، می‌تواند برای تغییر یا تقویت برخی ویژگی‌ها، به ما کمک کند.

گسترش دایره لغات
مطالعه‌ی کتاب به گستری دایره لغات شما بسیار کمک می‌کند. گسترش دایره لغات یعنی یادگرفتن کلمات جدید و به کارگیری آن‌ها و افزایش تعداد این کلمات. با دایره لغات گسترده‌تر، می‌توانید مهارت نوشتاری و ارتباطی خود را تقویت کنید. حتی در منطق و فلسفه نیز، افراد و جوامعی که دایره لغات بیشتری دارند، در چینش استدلال بهتر می‌توانند عمل کنند! با افزایش دایره لغات، شما می‌توانید منظور خود را به صورت دقیق‌تری به مخاطب برسانید و حتی متون پیچیده‌تری را مطالعه کنید!

معرفی چند تا از بهترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های توسعه فردی

  • کتاب هوش هیجانی، اثر دکتر تراویس برادبری؛ کتابی برای تقویت هوش هیجانی
  • کتاب اشراف زادگان فقیر، اثر سید رضا حیات الغیب؛ تغییر دیدگاه شما نسبت به زندگی
  • کتاب عادت‌های اتمی، اثر جیمز کلییر؛ جزو بهترین کتاب‌های توسعه فردی
  • کتاب اثر مرکب، اثر دارن هاردی؛ پرفروش‌ترین کتاب توسعه فردی
  • کتاب انسان در جست و جوی معنا، اثر ویکتور فرانکل؛ کتابی برای یافتن معنا در زندگی
  • کتاب چهار میثاق، اثر دون میگوئل روئیز؛ کتابی برای یافتن راه و رسم زندگی
  • کتاب بنویس تا اتفاق بیفتد، اثر هنریت کلاوسر؛ کتابی برای بررسی تأثیر نوشتن در موفقیت
  • کتاب باشگاه پنج صبحی‌ها، اثر رابین اس شارما؛ کتابی برای ایجاد روتین صبحگاهی
  • کتاب 48 قانون قدرت، اثر رابرت گرین؛ قوانین کسب قدرت و ثروثت
  • کتاب قدرت ذهن ناخودآگاه، اثر ژوزف مورفی؛ بررسی مفهوم ضمیر ناخودآگاه
دیدگاه‌ها ۰